Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

i Rikstäckande (+ 10 orter)
Få mer information om kursarrangören👍

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Sigbritt Mann har sin ateljé i Salsåker, mitt i världsnaturarvet Höga Kusten. Den ligger uppe på åsen med utsikt över Ullångerfjärden i riktining mot Skuleskogens nationalpark och Skuleberget.

Idag har hon varit verksam i yrket i mer än 30 år, efter en Master of Fine Arts från Konstfack, metallhantverk. Hennes arbete består av alla delar i processen, från idé till färdiga objekt. Silver är hennes huvudmaterial men hon arbetar även i andra metaller.

Här erbjuds du silversmideskurser i hennes specialbyggda ateljé. Mat och logi erbjuds i det gamla klassiska boningshuset på gården - i det både sköna och spännande kustlandskapet. 

Om Sigbritt Mann - med hennes egna ord
”Metallen har blivit mitt material - den hårda, starka men ändå så formbara. Fascinationen för den tredimensionella formen, är källan till min idévärld.
Inspirerad av naturens förgängliga skapelser låter jag organiska former växa fram i metallen och få evigt liv. Konst och hantverk i skön förening.”

"För mig är alla skapande processer lika. Det är valet av material och tekniker som skiljer. Det är skönt att kunna ett material så väl att allt är möjligt, samtidigt som jag tycker om att ge mig ut i det okända. Som silversmed kan jag tryggt använda mig av mina hantverkskunskaper i det konstnärliga arbetet. Mina smyckekollektioner förnyas och förändras ideligen".

Sigbritt har även gjort en del större korpusarbeten som tex en nattvardsservis till en kyrka i Sollefteå kommun och en dopfuntskål till en kyrka utanför Göteborg.

Nattvardsservis 2012

Det mesta jag gör är unika föremål, eller väldigt korta serier.

» Mer information
För mer information om Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär eller hennes kurser, gör en intresseanmälan nedan.

Visa alla kurser med Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Varför välja Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär?

Övernattning ingår

Naturskön plats

God hemlagad mat 

Kurser

Kurs
Hantverk
Smide Pris Ort Snittbetyg
Silversmide - varannan söndagseftermiddag - vintertid - Höga Kusten Från 4 650 SEK Höga Kusten
Silversmide, intensivkurs helg, på Höga Kusten - inkl. mat och logi Från 4 400 SEK Flera orter (5)
4,6 (9)
Silversmide, intensivkurs långhelg, på Höga Kusten - inkl. mat och logi Från 6 800 SEK Flera orter (7)
4,8 (4)
Silversmide, intensivkurs sommarvecka, på Höga Kusten - inkl. mat och logi Från 10 450 SEK Flera orter (7)
4,9 (7)
Smyckestillverkning
Silversmide - "Prova på" workshops på Höga Kusten Från 780 SEK Höga Kusten

Vanliga frågor

  • Nej, du behöver inte kunna någonting första gången du kommer på kurs. Undervisningen anpassas till vad du vill göra och vad du kan sen förut och blir väldigt individuell. Även du som är mycket avancerad är välkommen och har stora chanser att lära dig nya tekniker om du vill.

  • Nej, silver i olika former och halvfabrikat kan du köpa på plats. Alla verktyg som krävs och mycket mer än det, finns här i silversmedjan men vill du ta med egna verktyg är du självklart välkommen att göra det.

  • Ja självklart om det handlar om allergier, intolerans eller sjukdom. Även vegetarisk mat går bra att få - utan medicinska problem. Det vi kräver är att du berättar om dina önskemål i god tid.

  • Ja, det går att komma till Ullånger med Y-buss som går efter E4 mellan Stockholm och Umeå. Ullånger ligger mitt mellan Örnsköldsvik och Härnösand och där blir du upphämtad med bil - om du avtalat med oss om hämtning. Du kan också välja att åka tåg den längsta biten och ta bussen från Sundsvall, Härnösand, Kramfors eller Örnsköldsvik. Sök på resor hos SJ.se till Ullånger busstation (bakom OKQ8).

  • Vi har två tvåbäddsrum och tre små enkelrum.

    - Kommer du tillsammans med någon du känner får ni oftast dela rum.
    - Kommer du utan sällskap har du första tjing på ett enkelrum.
    Om alla på kursen kommer utan sällskap kan det bli så att två som inte känner varandra måste dela men det är sällsynt. Tvåbäddsrummen är rätt stora. Alla sovrummen är enkla och du behöver ta med egna lakan.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Kontaktuppgifter

Sigbritt Mann Silversmed och Metallkonstnär

Salsåker 112
870 30 NORDINGRÅ

Mobil +46 (0) 70 684 08 83
www.sigbrittmann.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 25 recensioner
Skriv en recension
5/5
Gulli Larsson
28 mar 2024
Silversmideskurs

Jättebra kurs med lagom många deltagare vilket gör att det finns utrymme att få hjälp och undervisning. Mysig smedja! God mat och fika i en härlig miljö. Rekommenderas absolut! ...

Visa hela
5/5
Marie Karlsson
20 nov 2019
Med bröm godkänt

Tack för en fantastisk långhelg. Kursen gav mer än silversmide då vi kursdeltagare fick bo tillsammans i samma hus som värdparet ”Sigbritt silversmed” och ”Kocken Jens”. Det var...

Visa hela
Highlights