Hur man sabrerar - Forum

2014-03-31 16:46   Peter

Hur gör man när man sabrerar? Finns det kurser i det?


RE: Hur man sabrerar
2014-03-31 17:15   Camilla Svensson

Hej Peter!

Att sabrera innebär att du slår av halsen på en champagneflaska med en sabel. Det är ett väldigt festligt och effektfullt sätt att öppna en champagneflaska på. I och med att champagnen är satt under tryck i flaskan blir det inget glassplitter i flaskan när halsen går av. När man sabrerar tar man bort grimman (ståltråden runt korken) och slår med baksidan av sabeln eller kniven underifrån på flaskkragen. Helst ska man få till att halsen går av med ett rent snitt som är helt rakt, men det kräver övning.

Just nu är det inga sabreringskurser som ligger uppe på kurser.se men kika i listan för dryck- och vinprovning löpande om det kommer upp någon kurs. Annars kan du kontakta någon av de arrangörer som ordnar champagneprovning och höra med dem om de ordnar kurser i sabrering. Att fråga skadar ju inte.

/Camilla på kurser.se


Hitta kurser inom kategorin:
  Hantverk
  Smide
  Textil
  Trä
  Keramik
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️