Därför kan en kurs stärka förhållandet – 5 tips på kurser för par

Pirrar det fortfarande på precis samma sätt nu som i början när du och din partner blev tillsammans? Inte? Här är tipsen på 5 kurser som kan stärka er relation!

Därför kan en kurs stärka förhållandet

Letar du efter något nytt att göra med din partner? Att gå en kurs tillsammans kan hjälpa till med sätta lite extra färg på vardagstillvaron eller öppna upp för nya spännande insikter och konversationer.

Det är ingen tillfällighet att många tv-sända dejtingprogram låter deltagarna göra aktiviteter som involverar en utmaning eller adrenalinkick av något slag. Att lära, samarbeta och utvecklas tillsammans är ett smart sätt att skapa band och bygga starka relationer. 

Måste ni då göra som i dejtingprogrammen och hoppa bungy jump eller resa till exotiska platser tillsammans? Vill ni, så kör! Men faktiskt så räcker det långt med att göra en aktivitet som helt enkelt känns ny och positivt utmanande för både dig och din partner, vare sig det handlar om att dansa salsa, klättra i berg eller att lära er ett nytt språk. Det viktiga är att ni får utvecklas, sträva efter ett gemensamt mål och känna glädje tillsammans. Här ger vi er fem tips på kurser för par  som ni kanske inte tänkt på innan.

1. Lär er ett nytt språk

Att lära sig ett nytt språk är inte bara roligt och nyttigt för relationen. Det är dessutom första klassens hjärngympa! Som extra bonus får ni ett eget “hemligt” språk när ni vill prata ostört inför andras nyfikna öron. Kanske har ni alltid drömt om att lära er italienska, kinesiska eller portugisiska? Varför inte passa på att kombinera en språkkurs med resplaner! En möjlighet att få praktisera era nya språkkunskaper med lokalbefolkningen och ett kittlande mål att sträva fram emot tillsammans.

 Hitta språkkurser

2. Lär er en ny sport

Föredrar ni mer fysisk rörelse och adrenalinkickar? Då väntar en uppsjö av äventyrliga aktiviteter för dig och din partner att kasta er ut i. Vad sägs om att bokstavligen stötta och lyfta varann i klättring, utöva en gemensam kampsport eller varför inte testa er fysiska och mentala styrka i parkour? Sport har förenat människor i tusentals år och kan skapa den viktiga teamkänsla som du och din partner behöver för att ta er an vardagens utmaningar tillsammans. 

 Hitta sport- och äventyrskurser

3. Lär er att spela ett instrument

Delar ni en passion för musik eller sång? Delad passion kan bli dubbel passion! Lär er att spela gitarr, piano eller skriva ljuv musik tillsammans. Njut av att upptäcka en helt ny dimension av er själva och varandra genom musikens många vackra uttryckssätt. Varför inte starta ett eget familjeband när ni ändå är igång? 

 Hitta musikkurser

4. Skapa er egen Michelinkrog – där hemma

I alla tider har mat sammanfört människor. Ritualen att laga och avnjuta en härlig måltid tillsammans med nära och kära fyller så mycket mer än ett biologiskt behov. Det är en stund för närhet, gemenskap, glädje och njutning. Gå en matlagningskurs med din partner och förvandla köket där hemma till en lyxkrog med nya inspirerande recept och gudomliga smaker. Ni lär er något nytt tillsammans, kommer närmre varandra och äter dessutom som kungligheter! 

 Hitta matlagningskurser

5. Massera varann till sjunde himlen

Fysisk beröring är inte bara behagligt för kroppen, det är också en kraftfull metod för att skapa anknytning och intimitet människor emellan. Med en massagekurs lyfter du och din partner amatörmassagen där hemma till en helt ny nivå! Under professionell handledning i en avspänd miljö lär ni er alla de grundläggande teknikerna och kunskaperna för att kunna massera varandras stela muskler, lindra värk och inte minst hjälpa romantiken att flöda så ofta ni vill. 

 Hitta massagekurser


Annonser