Visar 1-20 av 124 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 124 träffar
1
2
3
4
...
7

Varför ska jag gå en skrivarkurs? 

Här kan du läsa mer om olika typer av skrivarkurser som syftar till att göra dig till en bättre skribent och utveckla ditt skrivande. Skrivarkurser blir allt mer populära, dels för att kunskaper om skrivande och journalistik är en viktig kunskap i arbetslivet, och dels för att allt fler vill lära sig skriva för eget bruk. För personer med egna bloggar, hemsidor och sociala medier är skrivande en viktig del i att lyckas nå sin publik. Därför finns kurser som fokuserar på just det – att skriva för sociala medier. För dig i arbetslivet finns skrivarkurser som fokuserar på att skriva säljande texter. Nedan har vi försökt dela upp inriktningarna så du ska förstå huvuddragen för respektive kurs. 

Författarkurs

Vill du bli författare? Har du målsättningen att skriva en bok som ska ges ut av ett förlag? Eller vill du bara lära dig skriva skönlitterärt? Oavsett ambition finns det författarkurser som passar alla. De flesta författarkurser lär dig skriva skönlitterärt och du lär dig komponera en roman eller en novell med allt vad det innebär. Du lär dig skildra miljöer, teckna personporträtt och växla tempo i språket när det behövs. Det finns också författarkurser som är mer specifika där du lär dig att till exempel skriva en deckare eller en faktabok. Oavsett vilken författarkurs du väljer kommer du att utvecklas till en bättre skribent.

Vill du ha kunskaper om hur du berättar en historia som andra vill läsa? Under en författarkurs lär du dig allt från grunderna i berättarteknik till mer avancerad karaktärs- och miljöskildringar. Du kommer snabbt igång med ditt skrivande och får inspiration till vad du ska skriva om. Du får feedback på det du skriver vilket gör att du utvecklas som författare. Att gå en kurs är även ett bra tillfälle för att knyta nya kontakter som du kan dela ditt skrivintresse med.

Den typiska skrivarkursen

På en skrivarkurs lär du dig grundläggande tekniker för att skriva enkla, kreativa och intressanta texter. Utöver praktiskt skrivande lär du dig ofta att omsätta observationer och miljöer till levande text, karaktärbeskrivningar, storytelling och så vidare. Skicka en intresseanmälan till de aktuella kursarrangörerna så berättar de mer om innehållet i just deras skrivarkurs.

Exempel på innehåll i en skrivarkurs:

  • Litterär gestaltning
  • Skriva novell
  • Copywriting
  • Kreativit skrivande
  • Berättarteknik
  • Skriva krönika
  • Att skriva referat
  • Att skriva för sociala medier
  • Skriva essä
  • Skriva reportage
  • Skriva poesi
  • Skriva filmmanus
  • Skriva dikter
  • Skriva debattartikel
  • Att skriva PM


Genväg till skrivarkurser på olika platser:

» Skrivarkurser i Göteborg 
» Skrivarkurser i Stockholm 
» Skrivarkurser i Malmö 

Här på kurser.se hittar du även skrivarkurser på distans som passar dig som har svårt för att infinna dig på en bestämd plats på en bestämd tid, eller som helt enkelt föredrar att välja själv var du ska skriva. En distanskurs ger dig friheten att själv välja hur och när du vill lära dig.

Kreativt skrivande

Att gå en kurs i kreativt skrivande innebär att du får leka med orden och göra övningar som stimulerar ditt kreativa sinne i textarbetet. Du får verktyg för att på egen hand fortsätta att utveckla ditt skrivande, oavsett om du skriver poesi, skönlitteratur eller dramatik. Det viktiga är att hitta inspiration till fortsatt skrivande.

Journalistik

Skulle du vilja arbeta som journalist eller frilansskribent? Isåfall är en kurs i journalistik något för dig. Du kan till exempel inrikta dig på sportjournalistik eller kulturjournalistik. Du lär dig bygga upp en artikel och intervjuteknik. Du lär dig också skriva intresseväckande och hur du mest effektivt kan nå ut med budskap. Genom att gå en journalistikkurs får du en inblick i journalistens verklighet och möjligheten att utvecklas till en vassare skribent. Du kan gå en kurs i journalistik i Stockholm, Göteborg, Malmö och flera andra städer i Sverige.

Copywriting

Copywritern befinner sig i gränslandet mellan journalistiken och reklamen. Som copywriter behöver du kunna behärska språket men också ha kunskap om marknadsföring och reklam, och om hur en människas intresse fångas av en rubrik eller en annons. Om du redan skriver men vill lära dig skriva mer säljande kan en kurs i copywriting vara något för dig. Med olika tekniker lär du dig fånga läsarens intresse genom att att framhäva och öka intresset för en produkt, tjänst eller person.

Låtskrivarkurs

Ligger du sömnlös med idéer till låtar som du inte vet vad du ska göra av? Då är en låtskrivarkurs något för dig. En låtskrivarkurs hjälper dig att komma igång med att skriva egna låter. Tillsammans med en erfaren lärare får du inspiration till hur du ska arbeta med låtskriveri samt en överblick över hela låtskrivarprocessen.

Bokbinderi

Att binda ihop papper till en samling eller bunt är ett gammalt hantverk som har funnits sen gamla Egypten. För dig som går en skrivarkurs och skulle tycka att det var kul att sätta ihop en egen bok rekommenderar vi dig att gå en kurs i bokbinderi. Under kursen kommer du att lära dig att sätta samman dina skrifter till en vacker bok genom gammal teknik. 

Vanliga frågor

Jämför kurser
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer