Visar 1-20 av 42 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 42 träffar
1
2
3

Mer om retorikkurser

Nedan hittar du information som kan underlätta ditt val av retorikkurs. Allt för att förbättra din presentationsteknik och hjälpa dig att nå ut med ditt budskap till din lyssnare.

Populära orter för retorikkurser:

Retorikkurser i Stockholm

Retorikkurser i Malmö

Retorikkurser i Göteborg

Retorikkurser i Sundsvall

Kommunikationskurs

Att kunna kommunicera och tala för sin sak har alltid varit viktigt. Kurser i kommunikation handlar ofta om hur du når ut med ditt budskap på bästa sätt. Varje situation kräver en viss typ av kommunikation för att information ska nå ut till målgruppen och för att de inblandade ska förstå vad du har att säga. Inom företag talar man ofta om marknadskommunikation och marknadsföring. Principen för marknadsföring är i grund och botten den samma som att kommunicera på andra nivåer. Skillnaden är att en marknadsföringsinsats oftast ska nå ett större antal människor. För nå ut med sitt budskap används olika kommunikationskanaler, som till exempel TV, radio, tidningsannonser och internetnärvaro.

Konflikthantering

Du behöver inte vara chef för att hamna i konflikter på jobbet. Så länge det finns två viljor är risken för dispyter ett faktum. En kurs i konflikthantering lär dig att handskas med situationer där konflikter kan uppstå och att upptäcka dem i tid. Som grund för konflikthantering ligger kommunikation och att reflektera över vårt beteende. Du kommer att få rätt verktyg för att förebygga konflikter och känna dig säkrare i situationen där konflikter uppstår.    

Retorikkurs och presentationsteknik

Retorik handlar om att du som talare ska var bekväm i din situation att tala inför människor. Många har svårt att stå i centrum, även om det är inför en liten grupp. Kurser i retorik hjälper dig att hantera situationer då det är du som ska kommunicera ut ditt budskap i direkt anslutning till andra människor. Retorikkurser lär dig både att känna dig mer självsäker och ger dig kunskap om hur en presentation ska vara uppbyggd för att du ska få ”publiken” att lyssna och ta till sig ditt budskap. Det finns även retorikkurser som lär dig hur retoriken kan användas i andra kanaler. Det kan till exempel handla om retoriken i PowerPoint-presentationer och att göra presentation mer levande med rekvisita.

Exempel på vad en retorikkurs kan innehålla

  • Retorikens grunden
  • Retorikens begrepp
  • Retorikens process
  • Retorik i praktiken
  • Tala inför grupp
  • Nervositet
  • Övertygande tal
  • Framföring av tal
  • Hyllningstal
  • Talet och rösten
  • Kroppsspråket
  • Fånga din lyssnare digitalt
  • Storytelling

Ledarskapskurs

Ta din retorikkurs ett steg längre och utveckla dig för att bli en bättre ledare med en kurs i ledarskap.

Jämför kurser
Bentgsfors kommun om Framgångsak...
Framgångsakademin

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer