Visar 1-20 av 469 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 469 träffar
1
2
3
4
...
24

Vad finns det för olika typer av målarkurser?

Nedan hittar du allmän information om målarkurser och olika målartekniker. För detaljerad information om en specifik målarkurs ber vi dig skicka en intresseanmälan till respektive kursarrangör så kan de berätta mer.

Läs mer om akvarellkurser, oljemålning, teckna, kroki och målarkurser i Sverige.

Målarkurs

Här samlar vi kurser inom allt från akvarellmålning, kroki, teckning till oljemålning, kalligrafi och även teoretiska kurser inom området. Varje enskild lärare sätter sin prägel och bestämmer kursernas innehåll. Dock syftar alla målarkurser för nybörjare till att ge dig inspirerande och grundläggande kunskaper så att du har de verktyg och kunskaper som krävs för att fortsätta utövandet på egen hand. Vanligt förekommande innehåll i målarkurser är bilduppbyggnad, komposition, material, färger samt diskussion kring bilden som uttrycksmedel. De flesta utbildare arrangerar både nybörjarkurser och fortsättningskurser.

» Målarkurs Stockholm 

Måleri för nybörjare 

Även om många någon gång har provat på att måla, teckna eller att illustrera på ett eller annat sätt så krävs en nybörjarkurs för att lära dig en speciell målarteknik. Det kan till exempel vara akvarellmålning, oljemålning eller akryl. Med en nybörjarkurs i målning har du möjlighet att utveckla den konstnärliga ådran och bygga upp dina kunskaper från grunden. En målarkurs upplevs ofta som otroligt inspirerande och hjälper den konstintresserade att få nya idéer till att skapa nya målningar.
 

Akvarellkurs

Akvarellmålning är en teknik där färgen läggs på i transparenta skikt på tjockt papper som till en viss grad suger upp färgen. Akvarellpapperet är gjort av bomull, och varierar i färg och tjocklek. Akvarellpapperets ytstruktur kan också variera.

Akvarellmålning utföras på torrt eller genomfuktat papper. Akvarellpapperet spänns upp på en ram eller en styv skiva, så att papperet håller sig slätt när det blir fuktigt av färgen. På en akvarellkurs kan man också lära om motivområden, färgblandning, materialval och penselteknik. En akvarellpensel kan innehålla mycket vätska, samtidigt som den kan formas till en fin spets - spetsen kan användas till att göra mycket fina linjer.  

Oljemålning

Oljefärger består av pigment och torr olja. Oljemålning ger möjlighet för både täckande och transparenta färger. Oljemålning är en konstform med långa traditioner, och kan utföras på trä, linneduk, papp eller metall. Under en kurs i oljemålning får du möjlighet att lära dig perspektiv, teknik, färgernas samspel och hur en komposition byggs upp.

Måla kroki

Ordet kroki kommer av det franska ordet för skiss, croquis. Att rita kroki är att rita av en skiss av en person som står i olika ställningar en viss tid, och som sen byter ställning. Det gäller för tecknaren att hinna rita av personens form. I kroki fokuserar man bort från detaljerna, eftersom ritningen ska gå snabbt. Kroki ligger till grund för mycket konstskapande. 

Porträttmåleri

Porträtt är en avbildning av en bestämd människa genom att återge personens individuella drag. I porträttmåleri bör en viss likhet kännas igen och detta behöver inte stämma överrens med den avbildades yttre utseende. Vid överindividuell porträttmålning kännetecknas personen genom angivande av namn, attribut, symboler eller familjevapen.

Porträttmåleri kan användas för att försköna någon eller att fånga personens naturliga jag. Förr var porträtt mest till för att representera den icke närvarande, för att ära denna person.

Illustration

Illustration innebär visuellt berättande. Vill du utveckla ditt berättande och lära dig hur du kan kommunicera budskap med text och bild så kan en kurs i illustration vara rätt för dig. Oavsett om du vill inrikta dig på grafisk illustration eller mer traditionella tekniker för illustration som akvarell, olja eller akrylmålning så finns det kurser för dig.

Abstrakt måleri

Abstrakt måleri är konst som inte skildrar eller imiterar den yttre verkligheten. Abstrakt konst är att form och färg i sig själva kan påverka betraktaren. Låter det som något som intresserad dig? Greppa penseln och låt dig inspireras med en kurs i abstrakt måleri

Graffiti

Inspireras att måla på ett annat sätt, gå en graffiti kurs. Skapa text och bilder med spraymålning. 

Kurbits

Att måla kurbits har varit populärt till och från sen det kom på 1870-talet. Kurbits måleri kommer ursprungligen från Dalarna och är en målerikonst bestående av fantasiväxter. Intresserad av att lära dig mer om att måla kurbits? Se alla kurbits kurser här.

Jämför kurser
Tillåtande pedagogik på Marianne...
Marianne Chayet

Catharina Lindahl blev medlockad på en akvarellkurs hos Marianne Chayet och blev fast. Hon tycker att Mariannes är en fantastisk pedagog.

Läs mer