Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Förutom Adobes programvaror och Office-paketet tillkommer hela tiden nya dataprogram på marknaden. Ofta är det äldre versioner som har förnyats eller bytt namn, men i vissa fall är det helt nya lösningar som ska underlätta ett visst arbete. Om du till exempel tittar på verktygen för att bygga en hemsida så kommer du upptäcka en uppsjö av program och så kallade open source program som finns tillgängliga på nätet.  

Exempel på olika datorprogram

Wordpress användes ursprungligen för att skapa bloggar, men idag kan man se stora hemsidor vara byggda i programmet då det hela tiden har utvecklats. När det kommer till att jobba med ljud och att skapa musik är Avid och Logic två stora namn som tillhandahåller program som använda av både privatpersoner och företag. Det finns också dataprogram för att sköta företagets bokföring och redovisning och inom det området är Visma med sitt program Visma SPCS en av de största leverantörerna.  

Webbdesign

När du jobbar med webbdesign finns fler olika alternativ till vilket program du ska använda. Om du vill bygga en hemsida från grunden och både vill lära dig koda och använda verktyg och menyer ska du gå en kurs i Dreamweaver. Adobe Dreamweaver är ett av de vanligaste programmen för webbdesign och i det omfattande verktygsfältet kan du sätta din egen prägel på din hemsida. För att jobba i Dreamweaver är det även bra att kunna hantera andra program i Adobe-paketet, t ex Photoshop och Illustrator, då det möjliggör att kunna exporter och importera bilder, illustrationer och andra objekt mellan programmen.

Sociala medier – Blogg, Facebook, Twitter

En av fördelarna med sociala medier är att verktygen finns tillgängliga för alla på internet. Det är helt gratis att till exempel skapa en profil på Facebook eller börja blogga. Om du behöver hjälp med att komma igång och vill veta vilka alternativ som finns så kan du gå en kurs i sociala medier. En kurs ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper i hur du kan använda dig av sociala medier. Du behöver inte vara en dataexpert för att gå en kurs, men det är bra om du kan navigera på Internet. Beroende på vilket syfte du har med att använda social medier så kommer du få lära dig saker som du har direkt användning av efter kursen. Sociala medier kan till exempel användas i marknadsföringssyfte eller för personligt bruk. 

Smartphone 

Idag har nästan alla en smartphone, men alla är inte helt vana vid att använda smartphonen. Kanske vill du bättra på dina kunskaper för privatbruk eller har krav på smartphone kunskaper på jobbet. Gå en smartphone kurs och lär dig grunderna. 

Jämför kurser
SEO-kurser
Läs mer
Öppen dörr till jobb

"Det har varit en väldigt komplett och verklighetsförankrad utbildning", säger Magdalena Lundberg som utbildade sig hos Inredningskurser.se

Läs mer