Visar 1-20 av 145 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 145 träffar
1
2
3
4
...
8

Nedanstående information kan hjälpa dig vid val av kurs. Listan innefattar de vanligaste kurserna inom personlig utveckling. Behöver du mer information ber vi dig kontakta respektive kursarrangör så kan de guida dig till rätt kurs.

Personlig utveckling

I dagens samhälle är tempot och kraven på att prestera ofta höga, och det kan vara svårt att hitta tid till reflektion och eftertanke. Något som hindrar din personliga utveckling kan vara stress, dålig kost, mental obalans, sömnbrist, smärta, eller brist på motion. Dessa hinder för personlig utveckling kan drabba alla, oavsett ålder eller bakgrund. En kurs i personlig utveckling kan lära dig hur man skapar balans i livet och fokuserar på de saker som är viktigast för just dig. Eftersom din personliga utveckling fortskrider vill du också få verktygen för att skilja mellan den stressen som kommer utifrån och den som kommer ifrån dig själv, samt att skärma dig själv ifrån den. Personlig utveckling är en bred definition av kurser som syftar till en sund mental hälsa och självbild. En viktig del av många kurser i personlig utveckling handlar om att göra medvetna val och lära sig bryta negativa mönster.

Personlig utveckling syftar till att du ska inse att du själv, och ingen annan, har makten över ditt liv. Det är du som har möjligheten och kan påverka och förändra ditt liv.  Kurserna inom personlig utveckling skiljer sig mycket åt så säkerställ att arrangören har ett upplägg som passar just dig.

Kurser i personlig utveckling i olika städer 
» Kurs i personlig utveckling - Stockholm
» Kurs i personlig utveckling - Göteborg  


Personlig utveckling genom KBT (Kognitiv Beteendeterapi)

Du har säkert hört förkortningen KBT användas i olika sammanhang som berör psykologi, terapi och personlig utveckling. KBT är den terapiriktning som har utvärderats vetenskapligt mest och används idag för flera olika ändamål och i kombination med andra metoder. Du kan till exempel hitta kurser i KBT Kognitiv Beteendeterapi för att själv gå ner i vikt eller lära ut stresshantering, och inte bara mot depression.

Entreprenörskap kurs

Har du många visioner och idéer? Ett sätt att stärka sig själv och utvecklas som person, är genom att driva en idé till verklighet. Genom att gå en entreprenörskap kurs lär du dig verktygen för att steg för steg göra din vision till realitet.

Kurser i hypnos

Hypnos är en bra metod för att bli av med oönskade begär och dåliga vanor som rökning. Genom hypnos kan du nå ett tillstånd mellan medvetande och sömn. Lär dig med om hypons och börja hjälpa dina medmänniskor redan idag! Se alla kurser i hypnos.

Personlig utveckling bryter negativa mönster

Personlig utveckling är en mycket bred definition av kurser som syftar till en sund mental hälsa och självbild. Mycket av kurserna handlar om att vara en medveten person som gör egna, aktiva val och som även kan bryta negativa mönster. Personlig utveckling handlar alltså om att inse att du själv, och ingen annan, har makten över ditt liv och möjlighet att påverka och förändra de saker som du inte mår bra av. I detta spelar självkänslan en central roll.

Genom att uppnå en känsla av att vara duglig lättar också omgivningens uttalande eller outtalade förväntningar på dig och du har lättare för att fatta egna beslut utifrån vad du själv tycker är bäst för dig. Kurserna inom personligutveckling skiljer sig mycket åt då det finns många olika angreppssätt för att uppnå en god självkänsla. På Kurser.se hittar ni ett stort utbud av kurser inom personlig utveckling.

Vanliga frågor

  • För att du ska kunna må bra på din arbetsplats gäller det att kunna fokusera på vad som är viktigt dels i arbetet men också vad som är viktigt i ditt liv, vilket leder till att du kan prestera bättre i arbetet. En kurs i personlig utveckling lär dig hitta nycklar till att reducera stress och fokusera på vad som faktiskt är viktigt.

  • Med en kurs i personlig utveckling får du hjälp med att komma till nya insikter. Du lär dig dels nycklarna till att se klart och tydligt och sedan hur du ska gå tillväga för att ta nästa steg. Det finns flera olika upplägg på bland annat, KBT, hypnos och mindfulness.

Jämför kurser
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...
Framgångsakademin

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer