Visar 1-20 av 129 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 129 träffar
1
2
3
4
...
7

Mer om övriga danskurser

Syftet med att gå en danskurs är väldigt olika. Utöver praktiskt utövande av en specifik dansstil är det också en social kurs och en kurs som förbättrar din hälsa och kondition. Här hittar du allt från nybörjarkurser till kurser på avancerad nivå inom alla sorters dansstilar och subgenrer. I sökfältet högst upp på sidan kan du filtrera listan på danskurser, antingen genom skriva in namnet på dansen i sökfältet eller välja en kategori. 

Kurs i Linedance

Linedance hämtar rytmiken från countrymusik, men Linedance kan dansas till all sorts musik. Linedance har sitt ursprung i USA och växte fram tillsammans med countrymusiken. I linedance behöver du inte någon danspartner. Linedance förväxlas ofta med square dance men är alltså ingen pardans. Namnet Linedance kommer från dansens positioner där dansarna står på rad. Danstegen upprepas ofta en eller flera gånger i Linedance. Vissa kombinationer i Linedance innehåller vändningar som gör att dansarna byter riktning inför nästa serie. Dansstegen är inlånade från en mängd olika dansstilar. För det vana ögat kan man se liknelser med till exempel hiphop, vals och chacha. Danstempot varierar från lugna till svängar till hastiga rörelser. På kurser.se hittar du en kurs i Linedance för alla nivåer som passar allt ifrån den nyfikna amatören till vana dansare.

Dans som motion och rörelseträning

Dansen fyller många olika funktioner, förutom att vara en väldigt rolig aktivitet. Dans i dess olika former har visat sig var givande för kropp och hälsa. Dans har influerat många olika träningsformer som till exempel aerobic, dansyoga och Zumba. Dans är särskilt effektiv för personer som vanligtvis inte tycker om att träna, men som hittar inspiration och viljan i dansen. Rörelserna i dans har också en positiv effekt din personliga utveckling. Du kan dansa frigörande dans som ger dig inre energi.

Folkdans och internationella danser

Precis som Sverige har sin egen folkdans har länder i hela världen en speciell dans som ligger dem varmt om hjärtat. Att ta del av internationella folkdanser innebär ofta att man får uppleva en del av kulturen. Vissa danser kan berätta en hel historia genom att dansarna uttrycker en handling med hjälp av rörelser. Gemensamt för folkdans är glädje och att alla kan vara med och bidra till rörelsemönstret.

Stepp

Stepp är en rolig dans där fotarbetet är det viktigaste. Kropps- eller armrörelser är inte alls lika viktiga. Stepp är en dans som innehåller rytmiska övningar, slag med fötterna och danskombinationer. Dansen har bland annat blivit känd och synts i filmer med Fred Astaire och i musikalen Singin´ in the rain.

Hitta din lokala dansskola

Söker du danskurs där du bor? Du enkelt få fram en lista med danskurser i din hemstad. Genom att välja ort i sökformuläret högst upp på sidan så visas en filtrerad lista på till exempel sökningen "danskurser i Stockholm".  Om inte din ort finns som val rekommenderar vi dig att ange den närmast liggande staden.

Dansaktiviteter

Vill du dansa tillsammans med dina kollegor, kanske på er företagsfest eller kickoff? Eller varför inte dansa med dina vänner på nästa möhippa eller svensexa! På aktivitet.se hittar du dansaktiviteter för större sällskap som passar alla olika tillställningar och events.

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer