Kurser i afrikansk dans

Känn rytmen i dansen

Afrikansk dans passar dig som söker glädje och energi i dansen. Många kurser erbjuder en blandning av olika afrikanska dansstilar. Koreografin berättar oftast en historia och är på så sätt väldigt teatralisk. Vilken stil vill du lära dig?
Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Mer om afrikansk dans

Här hittar du allmän information om afrikansk dans och olika afrikanska dansstilar. Ta reda på varför afrikansk dans har blivit så populärt i Sverige! Vill du ha mer specifik information om kurserna ovan ber vi dig göra en intresseanmälan som finns under beskrivningen av varje kurs.

Afrikanska danskurser i olika stilar

Afrikansk dans är en dans som i de flesta fall utgår från västafrikansk dans från Mali, Guinea och Gambia. Det är inte ovanligt att många afrikanska dansstilar har blandats och varje kursarrangör har sin prägel på dansen. Afrikansk dans är väldigt populär eftersom den till stor del är improviserad och har tydlig rytm. Detta gör afrikansk dans lättillgänglig för nybörjare och fortsättare känner att de kan utvecklas.

Afro, som det även kallas, karaktäriseras av starka och pulserande trumtakter som känns i hela kroppen. Afrodans, som även kan vara mjuk och sensuell, stärker din fysik, kondition och du blir vig och får ökad koordinationsförmåga. På grund av afrodansens explosivitet och det höga tempot har den ofta också blivit ett substitut till traditionell konditions- och styrketräning. Läs även vår guide om afrikansk dans för mer inspiration.

Dancehall

Dancehall är den musikgenrer som används för att beskriva en slags populärmusik som framkom från Jamaica på 1970-talet. Dancehall kännetecknas av digitalinstrumentering, lättsinniga teman, reggaerotade rytmer och DJ-rostningen. I början var det många som ansåg att dancehall var en mindre politisk och mindre religiös variant av reggae, men musikstilen har sedan utvecklats avsevärt för att hitta sitt egna unika sound.

Börja dansa afrikansk dans

När du provar afrikans dans kommer du få en upplevelse med hög puls, tempo och glädje. För att kunna ta åt dig afrikansk dans till fullo bör du vara i fysisk bra form och ha en god kroppsmedvetenhet. Afrikansk dans är inte anpassad för gravid kvinnor.

Kolla även in en dansstil som påminner om afrikansk dans - twerking kurser

Så här tycker de som har gått kurs i afrikansk dans

”Istället för att träna gymnastik i grupp valde jag att prova afrikansk dans. Min kompis rekommenderade dansskolan i mitt kvarter. Nu har jag snart gått på afrikansk dans i två terminer och jag har märkt riktigt bra fysisikt resultat, som jag önskade. Att afro sedan är nästan lika kul som att gå ut och dansa på klubb en lördag natt gör saken bara ännu bättre."

"Jag kan rekommendera alla som älskar trumrytmer och congas att prova på afrikansk dans. För mig var det kärlek vid första gången och jag har dragit hit några kompisar som också tycker det är helt underbart sätt att ha kul och träna samtidigt."

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer